Uitgebreide kennis
van Europese markten

Alles over ons

Vandaag werken voor de industriële ecosystemen van morgen

Amaury ROSIER

CEO

Amaury studeerde af aan de Solvay Brussels School in Business Engineering (Ingest 2004) en behaalde eveneens een diploma in Marketing Management aan de Vlerick Gent Management School (2005). Hij begon zijn carrière als Strategic & Management Consultant bij Deloitte (2005-2009) en werkte vervolgens voor Empact (Efeso) Consulting (2009-2012).
Als ondernemer in hart en nieren is Amaury de rots van Solvakem.  Hij werkt resultaatgericht en houdt van zaken die zowel renderen als het milieu ten goede komen. Amaury is naast een fervent kitesurfer en langlaufer ook de trotse papa van twee kinderen: Alfred en Georgia.

Ir. Claude A. ROSIER

President

Claude studeerde af aan de UCL als chemisch en bio-industrieel ingenieur, behaalde vervolgens een postgraduaat Business Administration aan Nyenrode (1974) en is voormalig voorzitter van de European Confederation of Special Waste Activities (CEADS).
Hij startte zijn loopbaan bij Inbev, Dupont en Monsanto en werd ten slotte manager van Biochim, een bedrijf actief in de destillatie van solventen.
Claude is zowat onze “Godfather”. Zonder hem zou van Solvakem geen sprake zijn.
Claude beschikt niet alleen over een ongeëvenaarde algemene kennis maar ook over een indrukwekkend netwerk van contacten in een brede waaier van sectoren.
Hij staat met beide benen op de grond, maar zoals veel creatieve chemisten kan hij soms een tikkeltje chaotisch zijn.

Ir. Denis De Wilde

Business Development Manager and Co-manager van Solvakem Belgium

Hij is een expert in de recuperatie van voedingsstoffen uit afvalwater en in het vinden van toepassingen van secundaire primaire grondstoffen in de chemische en landbouwindustrie.
Denis richtte zijn eigen brouwerij op in 2013 om duurzame en circulaire bieren te maken. Hij is een grote fan van ‘Oud Brood’, een bier gemaakt van geroosterde broodoverschotten.
Hij is de trotse papa van twee kinderen: Louise en Jules.

Dr. Erik Kiekens

Externe R&D-consultant

Na het behalen van zijn Phd aan de Universiteit van Leuven in 1987 op het vlak van organische synthese, werkte Erik voor verschillende chemische bedrijven in België.
Erik is in zekere zin een “old-school chemist”. Hij had zijn eerste lab in de kelder van zijn ouderlijk huis toen hij 12 jaar oud was. Sindsdien leeft hij voor de chemie.
Erik helpt het team bij het vinden van valorisatieoplossingen voor complexe zijstromen en vindt steeds creatieve manieren om aan de bijproducten toegevoegde waarde te geven.

Corinne Grève

Logistics Manager

Corinne is het Zwitsers zakmes van Solvakem en lost alle logistiek gerelateerde problemen op. Steeds paraat om voor onze klanten de beste oplossingen te vinden, regelt zij met de glimlach alle mogelijke onverwachte situaties. Zij is de trotse mama van drie kinderen en brengt graag tijd door met familie en vrienden. Ze houdt van wandelen en van hedendaagse literatuur.

Nathalie Doye

Administratief en boekhoudkundig manager

Solvakem’s boekhoudigkundig genie. Facturatie en administratie kennen geen geheimen voor Nathalie. Nathalie is de trotse mama van twee kinderen, Mathys en Charline, en knapt graag oude meubelen op.

Dominique Hallet

Gespecialiseerd medewerker

Dominique is Solvakem’s manus-van-alles die altijd klaar staat om bij te springen.
Hij weet alles maar dan ook alles over bosbouw.