Een industriële familie
since 1840

1840

Xavier ROSIER start met de invoer van guano vanuit Peru en nitraat vanuit Chili voor de productie van meststoffen.

1880

Alfred ROSIER, de zoon van Xavier, richt ENGRAIS ROSIER op in Moustier, België, voor de productie van superfosfaten.

1902

Om onafhankelijk te worden van producenten van zwavelzuur wordt in de fabriek te Moustier de eerste productie-eenheid van zwavelzuur opgestart.

1955

André ROSIER, kleinzoon van Alfred ROSIER, richt de bedrijven BIOLUX en VITALEVOR op voor de destillatie van solventen en de recuperatie van biergist.

1978

André ROSIER en zijn zoon Philippe ROSIER richten het bedrijf BIOVILAC op voor de recuperatie van lactoserum in veevoeder.

1979

BIOCHIM, gespecialiseerd in de destillatie van solventen en geleid door Claude ROSIER, zoon van André ROSIER, wordt het eerste verwerkingscentrum voor gevaarlijk afval in België. Het bedrijf wordt in 1993 verkocht aan DE NEEF CHEMIE GROEP.

1994

De bedrijven BIOLUX en VITALEVOR, die geleid worden door Philippe en Patrice ROSIER, zonen van André ROSIER, worden verkocht aan de SENSIENT FLAVORS groep.
Claude ROSIER richt SOLVAKEM op in Oise, Frankrijk, voor de recuperatie van chemische bijproducten en afval. Slogan van het bedrijf: “Het afval van de een is de primaire grondstof van de ander”.

2012

Amaury ROSIER, zoon van Claude ROSIER, vervoegt SOLVAKEM en wordt er CEO in 2015. Het bedrijf diversifieert in nieuwe valorisatietoepassingen en heet voortaan SOLVAKEM Circular Chemistry Solutions.

2019

Amaury ROSIER en Denis De Wilde richten het filiaal SOLVAKEM Belgium BV op in Vlaanderen, België.